Џастис Хоуп*: КАКО ЈЕ ИНДИЈА У РЕКОРДНОМ РОКУ ИСКОРИЈЕНИЛА КОВИД

Сваки комплет за лечење састојао се од: таблета парацетамола, витамина Це, мултивитамина, цинка, витамина Де-3, ивермектина 12 милиграма и доксициклина 100 милиграма

* Џастис Хоуп (Justus Hope) је псеудоним под којим амерички (?) доктор објављује своје прилоге и књиге, док медицинске третмане већ дуги низ година обавља под правим именом (прим.ред.СВ)


Џастис ХОУП

Свјетска здравствена организација је 7. маја 2021, на врхунцу ширења делта соја у Индији, објавила да „Утар Прадеш предузима крајње мјере у борби против ковида“.

У саопштењу СЗО каже се да „у најнасељенијој индијској држави, са 230 милиона становника, Владини тимови пет дана обилазе 97.941 село у 75 округа“.

Ишло се од врата до врата. Становништву су давани комплети за лијечење.

СЗО је објаснила да се „тимови састоје од по двоје људи који по селима и забаченим засеоцима иду од врата до врата и тестирају људе брзим антигенским тестом. Позитивни се брзо изолују и даје им се комплет за лијечење и упуте за даље поступање.“

Службеници Светске здравствене организације у Индији (Фото: СЗО)

Западни медији нису објављивали шта се налази у комплетима за лијечење.

СЗО даље каже да су „првог дана званичници СЗО на терену извршили надзор више од 2.000 владиних екипа и посјетили више од 10.000 домаћинстава“.

Овај извјештај објављен је на страници СЗО за Индију.

Екипе за брзо реаговање имале су подршку америчког ЦДЦ-а под покровитељством СЗО. И та чињеница иде у прилог ваљаности програма за тестирање и лијечење примијењеног у Утар Прадешу, додатно га потврђујући као заједнички напор СЗО и ЦДЦ-а.

Чланак СЗО садржи и реченицу да ће „СЗО пружити подршку влади Утар Прадеша при састављању завршног извјештаја“. Такав документ није објављен до дана данашњег.

Свега пет седмица потом, 14. јуна 2021, број нових случајева опао је за 97,1 посто, а програм примијењен у Утар Прадешу прочуо се као успјешан. Према индијском Зи њузу, „број активних случајева ковида опао је с 310.783 у априлу на тренутних 8.986, што је смањење од 97,10 посто“.

Три седмице потом, 2. јула 2021, смањење је износило преко 99 посто.

Шестог августа 2021. најзад је окончана потпуна шутња о садржини комплета за лијечење из Утар Прадеша. Западни медији, укључујући МСN, најзад су објавили да су у комплету били и ивермектин и доксициклин.

Тестирање на ковид у индијској провинцији Утар Прадеш (Фото: Press Trust of India)

Медији у Индији уочили су одударање између великог успјеха Утар Прадеша и сразмјерног неуспјеха других држава, попут Керале. Иако је у Утар Прадешу вакцинисано свега 5 посто становништва у односу на 20 посто у Керали, у Утар Прадешу било је свега 22 нова случаја, док је у Керали у једном дану забиљежено 31.445. Постало је очигледно да је садржина комплета за лијечење била прилично дјелотворна.

У чланку од 25. августа 2021. Њуз 18 пише:

„Обратимо пажњу на контраст: Керала, са становништвом од 35 милиона, пријавила је 25. августа 31.445 нових случајева, док је Утар Прадеш, најнасељенија држава, са својих 240 милиона људи, у истом раздобљу пријавила свега 22 случаја.

Прекјуче је из Утар Прадеша пријављено свега седам нових случајева. Керала је 25. августа пријавила 215 смртних случајева, а Утар Прадеш два. Посљедњих дана из Утар Прадеша нису пријављивани смртни случајеви. У Утар Прадешу је тренутно свега 345 активних случајева, док је у Керали 170.000.

Керала је сразмјерно вакцинисала знатно више људи – 56 посто становништва примило је једну, а 20 посто обе вакцине.

У Утар Прадешу прву вакцину примило је 25 посто, а другу свега 5 посто људи.“

Лајвминт је 12. септембра 2021. објавио да у 34 округа није забиљежен ниједан случај ковида, а да је у читавој држави Утар Прадеш забиљежено 14 нових случајева.

На Јутјубу је 22. септембра 2021. објављен снимак популарног блогера др Џона Кембела у ком говори о појединостима успјеха постигнутог у Утар Прадешу и даје састав комплета за лијечење (на снимку од 2:22).

Сваки комплет састојао се од: таблета парацетамола (тиленол),  витамина Цемултивитаминацинкавитамина Де-3ивермектина 12 милиграма (10 таблета) и доксициклина 100 милиграма (10 таблета).

У комплету су биле и маске за лицесредства за дезинфекцијурукавице и газе натопљене алкохолом, дигитални топломјер и  оксиметар (на снимку од 2:33).

Др Кембел напомиње да у посљедње вријеме није било пријављених случајева из 59 округа Утар Прадеша. Уз то, од 191.446 тестова у посљедња 24 часа, позитивних је било 33 узорка, што значи да је стопа позитивних 0,01 посто (на снимку од 5:05).

До септембра је број случајева драстично опао. У читавој држави од преко 200 милиона становника било је свега 187 активних случајева, у поређењу с 310.783 на врхунцу у априлу (на снимку од 5:41).

Др Кембел сматра да је успјех посљедица више чинилаца, укључујући рано откривање и лијечење комплетом чија цијена износи 2,65 долара по особи (на снимку од 6:20).

Индијски ковид комплет (Извор: Твитер)

Обратите пажњу да др Кембел не помиње ни једну једину особу код које је утврђена токсичност послије употребе ових 10 пилула од по 12 милиграма ивермектина – у држави од преко 200 милиона становника. Није пријављен ниједан случај тровања. Послије милиона раздијељених комплета за лијечење са по 120 милиграма ивермектина, није пријављена ниједна особа која је имала проблем због употребе тог лијека.

У поређењу с ово мало што – за велики новац – добијамо од Владе САД, ови комплети су дјелотворни и садрже рукавице, топломјер и оксиметар. Кад сам посљедњи пут купио оксиметар, прије десетак година, платио сам га око 200 долара. Овде читав комплет, укључујући оксиметар, кошта 2 долара и 65 центи.

Обратите пажњу и да Влада може купити више од хиљаду комплета с ивермектином за један комплет ремдесивира. Ремдесивир кошта 3.100 долара и није практичан, јер се мора давати у касној фази болести, а уз то и не спасава живот.

Ремдесивир (Фото: Н1)

С друге стране, елиминисање ковида у Утар Прадешу у вези је с коришћењем комплета с ивермектином. С мање од 11 посто вакцинисаног становништва, модел тестирања и лијечења из Утар Прадеша бољи је не само од Керале, већ и од  Уједињеног Краљевства, САД, и скоро свих других примјера у свијету.

Умјесто окретања главе на другу страну, вријеме је да анализирамо успјех Утар Прадеша и да схватимо да ивермектин не само да није опасан, већ и да је безбједнији од средства за дезинфекцију руку или обичног тиленола, судећи по броју позива за пријаву тровања у САД.

Ово је и права прилика да истакнемо да су др Џорџ Фарид, др Питер Мекалоф и др Харви Риш били у праву кад су, свједочећи пред Сенатом САД 19. новембра 2020. године, изјавили да је лијечење у раној фази од кључног значаја и да ће спасти стотине хиљада живота Американаца уколико се усвоји. Предлог није усвојен.

Ово је и прави тренутак да обратимо пажњу на гомилу чланака објављених у САД о спречавању тровања који настоје да оцрне ивермектин, лијек чија је безбједност и дјелотворност доказана у програму примијењеном у Утар Прадешу под руководством и надзором како СЗО тако и ЦДЦ-а.

Ваља подсјетити читаоца и да СЗО и ЦДЦ имају непосредно и свјеже знање о примјени ивермектина против ковида у Индији.

Можда је и вријеме да се запитамо зашто је управо рецензирана метаанализа ивермектина др Тес Лори према систему за рангирање Алтиметрик на осмом мјесту од укупно 18 милиона чланака.

Мерење температуре у Утар Прадешу

Овај рецензирани стручни рад један је од најцитиранијих медицинских чланака свих времена. Др Тес Лори има тридесетогодишње искуство консултантског рада за СЗО. Њен закључак гласи:

„Докази средњег степена поузданости указују да коришћење ивермектина доводи до великог смањења смртности усљед ковида. Употреба ивермектина у раној фази може смањити број тежих компликација. Безбједност и ниска цијена наводе на закључак да ће ивермектин вјероватно имати велики утицај на пандемију Сарс-Ков-2 на свјетској разини.“

Можда да се упитамо и зашто је рецензирани чланак др Пјера Корија о ивермектину на 38. мјесту од истих тих 18 милиона чланака.

Он закључује:

„И коначно, бројни примјери растура ивермектина који су довели до брзог смањења смртности у цјелокупном становништву показују да је пронађен орални лијек дјелотворан у свим фазама ковида-19.“

Зашто се двије независне процјене, с два различита континента, које су дошле до истог закључка, игноришу од стране свјетског медицинског естаблишмента?

Утар Прадеш је забиљежио значајан пад стопе смртности неколико мјесеци по објављивању чланка др Корија 22. априла 2021. Отуд се морамо упитати: ако ивермектин тако предвидљиво и безбједно искорјењује ковид, зашто се систематски не примјењује широм свијета, како предлажу др Лори и др Кори?

Фото: Ашиш Ваишнав/Зума вајр

Можда да се упитамо и зашто су и чланак др Лори и чланак др Корија, оцијењени највишим оцјенама, објављени у стручним часописима  PubMed и National Library of Medicineзабрањени на Википедији?

Порука је, изгледа, ипак стигла до обичног човјека. Ако су кретања на Гуглу икакав показатељ, интересовање за ивермектин доживљава експлозију, не без разлога. Сви смо предмет преваре од стране утицајних организација у име профита.

Медијска пропаганда свакодневно нас бомбардује покушавајући нас одвратити од најбезбједнијих и најдјелотворнијих лијекова.

Интересовање за ивермектин у Индији само расте, тренутно достижући врхунац. Индијско овладавање ковидом више се не може гурати под тепих. Тајна је откривена. А можда ће, најзад, бити објављен и дуго очекивани извјештај СЗО о најуспјешнијој кампањи на кугли земаљској.

(The Desert Review, 28. 9. 2021)

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствари

Изглед и делимична опрема текста: Словѣнски вѣсник

. . .

Изворник: Стање ствари

(Visited 172 times, 1 visits today)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *