Димитрије Јовановић: ВРХ ГЛУПОСТИ У ПОДНОЖЈУ БЕЗНАЂА

Када си у власти, не мораш ни размишљати нити било шта знати. Ову максиму локални властодршци стопостотно потврђују

Димитрије ЈОВАНОВИЋ
Димитрије ЈОВАНОВИЋ

Нема у Краљеву ни крупне корупције нити великих лопова, у власти су ситне шићарџије! Да ситније не могу бити. И памет им је ситна, па тако и недела. Али када се ситна недела сакупе, чине злодело.

Ситносопственички интереси покрећу ситне шићарџије на честе преласке из странке у странку, из једног пљачкашког јата у друго. Без идеологије. Без знања. Без морала. Да ли нешто мисле, да ли знају да осећају, питања су на која се не може поуздано одговорити.

Држим да чоеку треба рећи чоче, ћушету – ћуше!

Истинољубивост није ствар опредељења, она је питање дужности, а дужност налаже да частан човек мора да говори оно што мисли, а да чини оно што говори.

Глупост не боли, зато је толико распрострањена, због тога се толико цени. Безобразлук такође. Колико и незнање. Стид је заборављена категорија. Без стида увлаче се једни другима у дупета. Нема срамоте, важно је добити посао, важно је бити у власти.

А када си у власти, не мораш ни размишљати нити било шта знати. Ову максиму локални властодршци стопостотно потврђују.

Они ћирилицу пишу латиницом. Тако је име улице „Хајдук Вељкове“ исписано латиницом.

Они локалну историју знају таман толико, да не знају ништа. Они су једну улицу наименовали Пљакина улица. Пљака је иначе био Турчин, муселим  карановачки, којега је Антоније Ристић убио и тада буде назван Пљакићем.

2015-12-04 12-35-40О националној историји знају колико и највећи национални непријатељи. Тако су у свом поданичком менталитету, у свом дубоком незнању и просташтву, испред Градске куће, коју већ дуго својим боравком у њој загађују, подигли спомен-обележје краљу Стефану Урошу I, његовој жени Јелени Анжујској и тениском прваку света Новаку Ђоковићу (погледати фотографију и прочитати полуписмени текст)!

Историчари кажу да је краљ Стефан Урош имао смисла за хумор. Па можебити су и локалне шаљивџије хтеле да се нашале. Какве шаљивџије таква и шала.

(Visited 69 times, 1 visits today)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *