ДРУГИ МЕЂУНАРОДНИ КЊИЖЕВНИ КОНКУРС “ПЕСМОДАРИ МИРА” 2017. ГОДИНЕ

Због великог интересовања, у знак сећања на Слађану Јовановић, шахисткињу (16.3.1975. – 14.11.1996.) из Мачванског Прњавора, која је погинула у саобраћајној несрећи у  21. години живота, расписује се Други међународни књижевни конкурс под називом “Песмодари мира”, у сарадњи са иницијатором Славицом Јовановић, новинарком и књижевницом, и издавачком кућом “Сфаирос” из Београда, др Миланом  Младеновићем, књижевником.


Прва песма би требало да буде на тему шаха са јасном поруком:

Да се сви ратови света преселе на 64 шаховска поља.

Друга песма би требало да буде на тему мира у свету, са поруком:

Стоп ратовима!

и посвећена борби против тероризма, против хемијског и биолошког  наоружања, са жељом да ведрим небом узлете бели голубови мира.

Позив је упућен свим ауторима песмодарима и слободарима мира. Један аутор може послати највише две песме. Радови се шаљу под пуним именом и презименом, са краћом биографијом аутора, адресом и телефоном, на мејл slavicaj1969@gmail.com или на мејл slavicajov69@gmail.com

Најуспешније ауторе очекују дипломе и друге награде. Радови треба да буду на српском језику. У плану је и штампање зборника у коме ће се наћи најуспешнији радови. Зборник је самофинансирајући: Учешће се плаћа са 500 динара на жиро-рачун отворен код Поштанске штедионице на име Славице Јовановић, бр. рачуна: 200-65929694-51. Фотокопију уплате послати мејлом, са назнаком: за штампање књиге. По изласку из штампе, сваки учесник добиће свој примерак књиге.

Конкурс је отворен до 21. септембра 2017. године, односно до Међународног дана Мира. Све додатне информације на телефон: 061-265-83-66 или на број 063-807-59-35.

Подсећања ради; на Први Мећународни књижевни конкурс Песмодари Мира је стигло више од двеста песама из свих крајева света и то из Ирака, Јапана, Бугарске, Македоније, Словеније, Црне Горе, Хрватске, Босне и Херцеговине, Канаде, САД и Србије од скоро стотину аутора. Победник првог Међународног конкурса је Јован Н. Бундало, књижевник иѕ Београда.

Песме морају бити преведене на српски језик.

Медијски покровитељ је Легенд радио.

(Visited 165 times, 1 visits today)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *