Матија Бећковић: КАДА БИХ ВЛАДАО СРБИЈОМ…

Главни слоган моје владавине, исписан на свим заставама би гласио: Ми смо нико и ништа. То би била српска стајна тачка и полазна позиција. Тако бисмо бар будућим нараштајима отворили очи и обезбедили светлију будућност. Да знају ко су и шта су и да се не изненађују кад се нађу било где на земаљској кугли и буду третирани као нулине нуле


Матија БЕЋКОВИЋ

Kад бих владао Србијом, почео бих од нуле. А то значи — био бих реалан. И да бих изабрао и кренуо најсигурнијим путем. Главни слоган моје владавине, исписан на свим заставама би гласио: Ми смо нико и ништа. То би била српска стајна тачка и полазна позиција. Тако бисмо бар будућим нараштајима отворили очи и обезбедили светлију будућност. Да знају ко су и шта су и да се не изненађују кад се нађу било где на земаљској кугли и буду третирани као нулине нуле.

Ако се неким случајем негде у неком кутку Земљиног шара испостави да није тако, то ће бити чист ћар и пријатно изненађење које не може никоме да шкоди.

Разуме се да бих се истог часа окренуо будућности и заувек раскрстио с прошлошћу, а затим тако обученом и припремљеном народу, а све за његово добро, отворио очи за нове перспективе. Мењање свести и менталитета и све што он нуди и иде уз њега, започео бих укидањем различитих мишљења, а потом и свих досадашњих разлика као што су женско–мушко; исток–запад; дан–ноћ; светло–тама… А пре свега, ратосиљао бих се матерњег језика на коме никад нисмо успели да кажемо нешто што би икоме ишта значило. Наоружан стрпљењем постепено бих редом затирао митове и легенде, сву мистику и патетику, све трансцендентно и онострано, све архетипско и колективно несвесно, како бисмо се одрекли свега што мирише на нацију и традицију, тамјан и ћирилицу, веру, веровања и веронауку, космос и Kосово, православље и Русију и сву осталу дотрајалу старудију и скаламерију. Радикални раскид са прошлошћу свакако би био ефикаснији ако бисмо променили и изанђало име — Србија. Ако не цело, оно бар прва три сугласника које је немогуће изговорити. И за одрасле Србе уместо имена увео бих иницијале. Оно што важи за малолетнике да се примени и на одрасле припаднике те недозреле и неодговорне нације.

Уместо домаћих власти било би најпаметније и најпрактичније ангажовати вишак запослених било које амбасаде, поверити им и замолити их да преузму наше најважније државне послове. И случајни пролазници, па и туристи ће те послове обављати боље и јефтиније него наши добро плаћени, приучени локалци. У сваком случају то мора бити неко са стране. Знамо да је било чије мишљење меродавније од нашег и ко год нам буде кројио капу, боље ће је скројити него ми сами. Од свих обичаја и укупне традиције ваљало би задржати уобичајено бомбардовање Србије, ако не свакодневно, а оно бар за Божић и Васкрс.

Са свешћу да је то процес, стрпљиво и с љубављу бавио бих се хуманитарним радом чији би смисао био радикално искорењивање из корена.

Карикатура Миланка Каличанина

Србију бих претворио у сигурну кућу која је ваша колико и наша. И сву је преплавио путоказима и билбордима на којима би писало: Ту смо док не дођете! Чувамо од лупежа ваш дом све док не дође домаћин! У случају већих глобалних искушења бићемо спремни да све своје препустимо паметнијима. Kонцепт бескућника који под јорганима леже по путевима биће коначно остварење наших снова и томе се унапред радујемо.

Не знам откуд ми то, али Србију будућности видим као пачворк од јоргана, као у песми Џона Ленона Imagine.

Није случајно што ће наш идол, симбол слободе и правде, наша најбоља препорука пред светом, заувек остати онај троструки народни херој који је побио највише Срба у историји. Алгемајне цајтунг га је ових дана прогласио једним од највећих масовних убица двадесетог века. На ту оцену су се љутили само Срби!

(http://www.nedeljnik.rs)

Биг портал

(Изглед и опрема текста: Словенски вѣсник)

Изворник: Српска акција

(Visited 277 times, 1 visits today)

3 thoughts on “Матија Бећковић: КАДА БИХ ВЛАДАО СРБИЈОМ…

  1. Е, весели Матија, овај Марко Швеђанин, једини Србин јуначког војводе Шешеља, и Вас посече. Србија је вечна, ако јој деца из Шведске лају на југ. Све до Малог Пожаревца. Видите и сами, Марко Швеђанин продро је и кроз Вашу кључаоницу. Ништа езотерија, ништа слободни зидари, ништа Удба, Марко је све то преиграо. Тако их је лако ударио, на три их је половине расклопио. Не знам само како га убедити да вечерас на време попије лекове и да не вади пиво из фрижидера.

    1. Popite vi lekove i pivo i upalite sveću pred ikonom matije bećkovića, uz pročitanu pesmu od istog. Meni Slava Bogu to ništa ne treba (za sada).

      Molite mu se, a on će da muga pare od ANUS-a i prodaje pesmica i saradnje sa rotarijanskim hulnicima, sve govoreći kako nigde većih budala nema…

      Laku noć.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *