ШВЕДСКО ИСТРАЖИВАЊЕ: ФАЈЗЕРОВА ВАКЦИНА ПРЕТВАРА СЕ У ЉУДСКИМ ЋЕЛИЈАМА У ДНК

Шведски истраживачи први пут in vitro показали како се иРНК вакцина претвара у ДНК у ћелији људске јетре, управо оно за шта здравствени стручњаци и „факт чекери“ више од годину дана говоре да је немогуће


(Clark County Today, 1. 3. 2022)

Насупрот тврдњама америчког Центра за контролу и превенцију болести (ЦДЦ) да ковид-19 иРНК вакцине „ни на који начин не мијењају или утичу на ДНК“, резултати новог истраживања из Шведске показују да је Фајзерова вакцина у стању да продре у ћелије јетре и претвори се у ДНК.

То је први пут да су истраживачи in vitro (опити извођени ван тијела, нап. Стања ствари) показали како се иРНК вакцина претвара у ДНК у ћелији људске јетре, пише The Epoch Times.

То је управо оно за шта здравствени стручњаци и „факт чекери“ више од годину дана говоре да је немогуће.

Др Питер МекKала, интерниста, кардиолог и епидемиолог, један од главних критичара ковид вакцина, изјавио је да су налази „од огромног значаја у погледу трајне промјене хромозома“ која би могла довести до „потпуно новог типа хроничних обољења“.

ЦДЦ увјерава Американце да се иРНК из ковид вакцина и шиљасти протеин који она производи „не задржавају дуго у људском тијелу“. На својој интернет страници кажу:

„Наше ћелије уништавају иРНК и избацују је неколико дана по вакцинацији. Научници процјењују да се шиљасти протеин, попут других протеина које наше тијело ствара, може задржати у тијелу највише неколико недеља.“

Уз то, на својој страници насловљеној „Митови и чињенице о ковид-19 вакцинама“ ЦДЦ каже да „генетски материјал из иРНК вакцина никад не доспијева у језгро ћелије“.

Истраживачи с Универзитета Лунд из Малмеа у Шведској утврдили су, пак, да иРНК вакцина продире у ћелије јетре и подстиче ДНК у њиховом језгру на производњу LINE-1 (Long Intersepted Nuclear Elements – дуги расути нуклеарни низови, нап. Стања ствари) фамилије гена ради шифровања иРНК.

Шведско истраживање (Извор)

Читав поступак одвио се брзо, у року од шест часова, каже се у закључку истраживања које је објавило универзитетско Одјељење за клиничка истраживања.

Према писању Epoch Times-а, Фајзер није хтјео да коментарише налазе истраживања, изјавивши само да њихова иРНК вакцина не мијења људски ген.

„Наша ковид вакцина не мијења ДНК низ људске ћелије“, изјавио је Epoch Times-у електронском поруком представник Фајзера. „Она само тијелу даје упутства за изградњу имунитета.“

Тродимензионални модел шиљастог протеина испред модела честице SARS-CoV-2 вируса (Фото: NIAID/RML)

Раније овог мјесеца, како је објавио WND, рецензирано истраживање с Универзитета Станфорд објављено у престижном часопису Cell утврдило је да шиљасти протеин који стварају ковид вакцине остаје у тијелу знатно дуже него што се мислило и у количинама већим него код ковид-19 пацијената с тешким комликацијама.

Истраживачи са Станфорда испитивали су трајање протеина у тијелу током шездесет дана и утврдили да се задржава бар толико дуго.

Др Роберт Малоун, кључни проналазач иРНК технологије потом коришћене за вакцине Фајзера и Модерне, у анализи на својој страници каже да би се налази истраживања са Станфорда могли испоставити као „кошмар за здравствене званичнике“.

Др Роберт Малоун (Фото: Tom Brenner/Reuters)

Истраживачи у Шведској закључили су и да би шиљасти протеини на површини ћелија јетре могли ослабити одбрамбени систем и можда довести до аутоимуног хепатитиса, помињући „извјештаје о случајевима појединаца који су добили аутоимуни хепатитис“ по примању Фајзерове вакцине.

Аутори истраживања навели су случај здраве тридесетпетогодишњакиње која је добила аутоимуни хепатитис седмицу дана по примању прве Фајзерове вакцине. Истраживачи су навели да постоји могућност да „антитијела под утицајем шиљастих протеина усљед вакцинације доведу до стварања повољних услова за развој аутоимуних болести код подложних појединаца“.

С енглеског посрбило и приредило: Стање ствари

Изворник: Стање ствари

(Visited 106 times, 1 visits today)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *