Горан Шарић: СРБИ СУ СТАРОСЕДЕОЦИ БАЛКАНА

Гост емисије „Интервју“ продукције „Балкан инфо“ био је Горан Шарић, католички историчар и теолог.


Шарић је постао познат након што је у медијима изнео низ тврдњи по којима су Срби потомци Илира, староседелаца Балкана, а да се може пратити веза становника Лепенског вира и Винче са данашњим становницима Србије и Балкана.

Горан ШАРИЋ

Он је, као што тврде и бројни историчари у Србији, објаснио да су Аустрија и Немачка манипулисали историјом како би Словене показали као досељенике на Балкан и у томе нашли оправдање за колонизацију овог простора од стране Германа.

Горан Шарић одговара на кључна питања на темељу дугогодишњих истраживања архива од Ватикана, преко Беча и Дубровника. Нашу прошлост, садашњост и будућност реконструише помоћу неколико стотина различитих извора и користећи преко 20 научних дисциплина у анализи.

Шарић говори о преласку садашњег становништва Хрватске из православља у католичанство, малом проценту турских гена међу српским становништвом и миту који је настао о турском силовању Српкиња. Он објашњава да су међу Турцима има много више српског гена него обратно и објашњава шта су разлози томе.

 

Извор: pravda.rs

Изворник: СРБИН.ИНФО

(Visited 789 times, 1 visits today)

Зоран Туцаковић

Learn More →

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *