ИКОНЕ МИЉКОВИЋА НА МЕЂУНАРОДНОЈ ИЗЛОЖБИ ПРАВОСЛАВНОГ ИКОНОПИСА У МОСКВИ

Св.Георгије убива аждаху У организацији Међународног фонда словенске писмености и културе у ЦДРИ (Централном дому радника уметности) у Москви ће у времену од 26. фебруара до 7. марта 2014. године бити одржана изложба савременог иконописа, са циљем да се руској публици представе нова достигнућа савремених мајстора иконописа, покаже богатство и разноврсност талената православних уметника.

Позив организатора за учешће на овој изложби добио је и краљевачки иконописац Бојан Миљковић, члан СРБ (Словенског друштва). Поред Миљковићевих, на изложби ће бити изложени радови још двојице српских уметника: Драгана Радуновића из Осојана, и Серјоже Попова из Сремских Карловаца.

Миљковић, иначе, не излаже први пут у Русији: 2007. године његови радови су били врло запажени на великој Првој међународној изложби православне уметности „Светлост свету“, одржаној у Изложбеној хали „Мањеж“ у Москви, када је уметник награђен Повељом организатора. Његово учешће на Међународној изложби наивне уметности у московском Музеју наивне уметности и још неколицини руских градова обележено је дипломом. После ових изложби радови Бојана Миљковића бивају све више тражени од љубитеља уметности у Русији.

Позив

(Visited 88 times, 1 visits today)