ФЕСТИВАЛ “БРАЋА” – УПИС УЧЕСНИКА ЈЕ У ТОКУ (прилог Ка ТВ и нове вести)

Упис учесника XVII православног омладинског међународног фестивала “Браћа” је у току и траје најкасније до 14. јула 2015. године. “Ноћни вукови” гости фестивала

На Бородинском пољу се 18-26. јула 2015. године одржава XVII по реду Православни омладински међународни фестивал „Браћа“. Манифестација има 10-годишњу традицију и од 2008. године се одржава двапут годишње (лети и зими) у разним земљама. У питању је својеврсни, јединствени фестивал, који обједињује неколико десетина градова из Русије, Украјине, Белорусије, Србије, Молдавије, Пољске, као и представнике из низа других земаља.

Фестивалски програм чине: иступања најчувенијих богослова, историчара и уметника; слободно и неусиљено дружење са свештенослужитељима; наступи разних позоришних, фолклорних, плесних, музичких група и извођача; упознавање, дружење и међусобна размена искустава; ходочашћа светињама, посете културним знаменитостима, Ноћна Литургија и штошта друго.

Овог пута с православном омладином дружиће се познати духовници као што су о. Макарије (Маркиш), о. Артемије Владимиров, о. Фјодор (Коњухов), о. Димитрије (Смирнов) и архим. Тихон (Шевкунов).

У плану су такође одржавање бала поводом 70-годишњице Велике Победе, бројне трибине, предавања, екскурзије и спортска такмичења.

На фестивалу ће бити одржани концерти популарне руске фолклорне групе „Партизан ФМ“ и украјинске рок-групе „Браћа Карамазови“.

362f03702975efaНајновија вест је да ће фестивал “Браћа” посетити и припадници чувеног мотоклуба “Ноћни вукови”, који са својом сабраћом у Србији, Републици Српској и Црној Гори пружају информативну подршку “Словенском друштву”, у жељи да што више представника из српских земаља отпутује на фестивал и убудуће узме активног учешћа на овој манифестацији. Јер, учешће на фестивалу је само први корак у развијању тешње сарадње с нашом руском и другом православном сабраћом, у којој свако од нас може дати свој допринос, у складу са сопственим нахођењима, жељама и могућностима!

Позивамо све младе и оне који се тако осећају, а којима леже на срцу Небеска Србија, Света Русија и Вера Православна, да нам се придруже!

Помозите нам и Ви, тако што ћете информације о фестивалу ширити по друштвеним мрежама и свуда где то можете! Времена да се организујемо остало је јако мало! Покажимо себи и свету колико можемо учинити када смо окупљени око једне идеје, јединствени и сложни!

Сва обавештења о условима, начину пријављивања и фестивалским програмима можете видети ОВДЕ.

(Visited 68 times, 1 visits today)