Павле Тихомиров: НАД ВУЧИЋЕМ ВИСИ ДАМОКЛОВ МАЧ

Провокатори машу отвореним писмом вође косовских Срба Путину као позивом да се одстрани прѣдсѣдник Србије…


Павле ТИХОМИРОВ

“Буразерска јавност” врло ограничено суверене Републике Србије озбиљно је узрујана отвореним писмом прѣдсѣдника Народног покрета Косова и Метохије “Отаџбина” Славише Ристића прѣдсѣднику Путину.

Данас сви бѣоградски таблоиди буквално вриште својим заглављима главних стубаца: Вучићу прѣте смрћу!, Лов на Вучића због Косова, Вучићу прѣте смрћу на Видовдан, Вучићу, проћи ћеш као Ђинђић

Итд, итсл.

Али најгласније је одјекнуо глас шефа посланичке групе Српске народне странке Александра Мартиновића, забринутог за судбину прѣдсѣдника.

У многобројним коментарима узбуђене јавности лајтмотив је била најпростачкија манипулација контекстима.

Просудите сами.

У обраћању Путину Ристић је написао буквално слѣдеће:

Сада се председник Републике Србије спрема да потпише свеобухватни мировни споразум са сепаратистима из Приштине што би, и де факто и де јуре, значило одвајање Косова и Метохије од Србије. Већ споменути Хашим Тачи не кријући изјављује да после таквог споразума самопроглашена република Косово постаје члан НАТО пакта. Каже да им је то Запад чврсто обећао.

Главни разлог за овакву „претерану кооперативност“ председника Србије лежи у томе јер је он то обећао Западу приликом доласка на власт. Трагична судбина покојног премијера Србије Зорана Ђинђића јасно упозорава Александра Вучића шта се дешава са онима који не испуне обећање. Грађанима Србије уступање Косова и Метохије власт правда бољим животом по пријему у Европску унију.

Савршено јасно је да Ристић подсѣћа на судбину Ђинђића, кога су склонили управо из тог разлога што је покушавао бранити српске интересе, интересе Косова. Бранио их је, па ако је био 10 пута западњак и либерал.

Славиша Ристић

И сада Ристић свѣм Србима напомиње то да над Вучићем виси Дамоклов мач. Надвѣшен одавно. И ако ли он нѣ изврши своју мисију, то ће га одстранити тачно онако како су одстранили Ђинђића, који се усудио да се буни против диктата закулисних режисера дезинтеграције Србије.

Али о томе нѣ желе да се говори. Опасно је.

Кудикамо је згодније истргнути рѣчи из контекста и покренути кампању против једног од вођа косовских Срба.

Свети кнеже Лазаре, свети угодници српски, свети новомученици косовски, молите Бога за раба Божјег Славишу.

Аутор је помоћник главног уредника портала Руска народна линија

Посрбио: Драган Буковички

Изворник: Руска народна линија

(Visited 229 times, 1 visits today)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *