Владимир Димитријевић: „ПОБЕДА НАД ВИРУСОМ“ И НОВИ „ЈЕСЕЊИ ТАЛАС“

У Србији се спрема јунско проглашење „победе над короном“. Кризни штаб је дао зелено светло за журке, свадбе, матурске вечери. Људи весело скакућу на море. Али, долази јесен, а онда се, у складу са идеологијом „великог ресета“, може очекивати СЕГА МЕГА ГИГА МУТАНТ ВИРУС из, рецимо, Тунгузије, после чега ће нам „штаблије“ наметати да се, на пример, вакцинишемо пет пута дневно, и то у главу. Или да се вакцинишу бебе. 


Др Владимир ДИМИТРИЈЕВИЋ

ДА СЕ РАЗУМЕМО

Пре свега, нико не пориче постојање тешке болести зване ковид 19, нити велике и озбиљне последице исте по здравље. Од те болести многи су отишли из овога живота, и многи су страдали телесно и душевно. И још страдају.

Болест постоји, и против ње се треба борити. Треба наћи начине, треба удружити све духовне, медицинске и моралне снаге друштва у заједничкој борби за здравље, које није само телесно, него и духовно.

Ипак, православни хришћани морају шире сазирати пандемију која се полако претвара у начин антихришћанског преуређења света и својеврсну коронократију. Кад православни мисли о пандемији, мора да се, између осталог, бави разлозима због којих је, под изговором пандемије, у многим земљама извршен удар на веру, богослужење, Свето Причешће. Кад се бавимо короном, постављамо питање – зашто се вакцине, још увек непроверене, намећу као обавезне? Зар то морају бити вакцине од феталних ткива, нарочито сада, када постоје тзв. пептидне вакцине, које таквих садржаја немају?

Кад тражимо одговоре, сећамо се речи Господњих о томе да се морамо чувати да нас ко не превари.  Ми не осуђујемо оне православне хришћане који су сматрали да и у храмовима треба применити строге мере хигијене. Не нападамо људе који су се вакцинисали. Сматрамо да су поделе међу православнима опасне, и да су циљ наших непријатеља. Зато ово није последња реч о било чему, па ни о корони и њеним последицама.

Дужни смо, међутим, да мислимо, расуђујемо, тражимо излаз.

МНОГО ПИТАЊА, МАЛО ОДГОВОРА

Има много питања, а мало одговора. Православни, ипак, од Бога имају дар расуђивања. Они су веома озбиљно схватили ситуацију, и нису порицали болест. Препоручили су вернима да се смире пред околностима, јер таквих ствари је било и у прошлости. Неки су уочавали опасности претераног страха од короне, мада болест не смемо потцењивати, и према њој се олако односити.

Световне власти у многим земљама света насрнуле су на Свето Причешће православних као на „извор заразе“. Било је маловерја (има га понегде још увек) и код православних, од световних до свештених лица. Да ли је храм место где се шири зараза? Да ли се неко може заразити приликом Светог Причешћа? Да ли се Литургија може служити „на даљину“ и „он лајн“? Изазови су озбиљни, али су такви и одговори.  Опрез не сме постати кукавичлук, јер кукавичлук разара не само веру, него и човештво.

А ВАКЦИНЕ?

Питање није да ли вакцина, него каква вакцина. Вакцина, наиме, може бити традиционална и безбедна, али и опасна и експериментална. Сада се врше огледи у живо, упркос Нирнбершком кодексу, насталом због злочина нацистичких лекара, који забрањује да се огледи над људима врше без њиховог пристанка. Званични документи архијереја, ставови светогорских монаха, богословске биоетичке и медицинске анализе складно се допуњују у потрази за одговорима. Не желимо принудну вакцинацију сумњивим цепивима – иако нисмо против вакцинације као такве.

Али кључно питање гласи: зашто се пандемија короне претвара у коронократију?

ШТА ЈЕ ТО КОРОНОКРАТИЈА?

Наш научник Слободан Рељић о позадини свих ових догађаја у недељнику „Печат“ пише: „Епидемолог с универзитета Јејл др Харви Риш говори да је „стопа смртности од ковид-19 пет пута нижа у Трећем свету, јер је то све што могу себи приуштити.  Апсурдно је“, каже. И док на смрт преплашени Запад немо посматрајући пристаје на такву врсту „слободе“, фармацеутска индустрија је донела 9 нових „вакцина милијардера“ који су зарадили нето 19,3 милијарди долара. Богатство свих „вакцина милијардера“ се повећало за 32,2 милјарде. Иначе, вакцине су финансиране из јавног новца. Од деветорице нових „вакцина милијардера“ пет их је из „Модерне“ чији је већински власник „филантроп“ Бил Гејтс, један из немачког „БиоНтека“ који је проналазач „фајзерове“ вакцине и тројица Кинеза оснивачи компаније „КанСиноБио“.“

Неком рат, неком брат.

Тако је и у биолошком рату, зар не?

СТВАРНА МЕДИЦИНА

Рељић указује на праву слику болести која се користи за шок – терапију у име нове, још светлије, будућности: „Узећемо америчке бројеве: сваке године је више од 165 милиона Американца оболевало од грипа. Број смртних случајева од вакцине је 85 (2017), 119 (2018) и 203 (2019.) Од половине децембра 2020. до 23. априла кад је вакцину примило око сто милиона Американаца регистрована су 3.544 смртна случаја – 30 особа дневно! За само четири месеца америчке вакцине против ковид-19 су усмртиле више људи него све вакцине од 1997. – период од 15,5 година. Ово су званични подаци. Ништа се не предузима, иако је 1976, како је подсетио водитељ Фокс-њуза Такер Карлсон, вакцинација против свињског грипа у САД обустављена на пријављених 53 смртна случаја.

Др Марти Макари

 Али бесомучну кампању, коју предводи Светска здравствена организација – чији је главни финансијер Бил Гејтс – не стаје пред било каквим чињеницама. Универзитет Џонс Хопкинс је део великог ковид-механизма, али и професор с њиховог медицинског факултета и Блумберг школе за јавно здравље др Марти Макари почиње да губи живце. „Никад нисам помислио да ћу ово рећи, али молим вас занемарите смернице ЦДЦ (Центар за контролу и превенцију болести)“.

Професор се згражава пред намером званичника ЦДЦ и Беле куће „који се рутински залажу за готово универзалну вакцинацију упркос подацима о природном имунитету“. Спроводи се демонизација људи „који одлуче да се не вакцинишу, чак и када су се опоравили од ковид инфекције и имају антитела, стварни природни имунитет… Кад добијете природни имунитет од тешке ковид инфекције, имате имунитет који је вероватно доживотан.“ То су показале разне студије, као она из Данске да се само „шест десетина 1 процента људи који су имали ковид икад заразе други пут“. Др Макари подсећа политичаре и заблуделу „струку“ да „постоји више података о природном имунитету него о имунитету вакцинисаних, јер природни имунитет постоји дуже“.“

То је НАУКА.

Али се не поступа у складу са науком.

КАКО БИ ДА НАС РЕСЕТУЈУ

Рељић каже: „Тајна може да стане у један документ, мањи од сто страна, који се крсти као „Велики ресет“. То глобални капитализам спроводи операцију сопственог спасавања – без обзира на цену. Ту се са људима и народима ради као са глином. Ко су они?

Многи су се ових дана сетили књиге из 2009. високог званичника у Клинтоновој администрацији Дејвида Роткопфа „Суперкласа: Глобална елита моћи и свет који она ствара“. Он је то заокружио на пет-шест хиљада људи, који су удружени око агенди Трилатералне комисије, Билдерберг групе, Г-7, Г-20, НАТО, Светске банке, Светске трговинске организације и кључних тинк-тенкова за креирање политика попут Савета за спољне односе, Института Брукингс и Чатам хауса, као и Светског економског форума (ВЕФ) из Давоса.

Велики ресет је њихових интереса дело. „Пандемија представља ретку, иако сужену, прилику да се наш свет нанова промисли, препројектује и ресетује“, јавља Клаус Шваб први човек Светског економског форума, где је иначе и донесена одлука о „покретању“ пандемије. Реч је о намери тектонских промена које би промениле начин на који живимо, радимо и комуницирамо једни с другима. (Не заборавите „социјалну дистанцу“ у корони.)

Ако отворите очи лепо се види како се ограничавају основне слободе и шири масовни надзор, а наочиглед света јача монопол и хегемонија фармацеутских корпорација, гиганата високих технологија које контролишу податке као што су Гугл и Амазон, глобалних ланаца, сектора дигиталних плаћања, биотехнолошких концерна… Они то од миља зову „четврта индустријска револуција“: мала и средња предузећа убрзано банкротирају (половина ресторана у Њујорку је затворена, али Мекдоналдс расте), радној снази се прети роботизацијом и вештачком интелигенцијом. У Немачкој ових дана in vivo почиње експеримент: како ће се понашати људско биће којем ћеш дати „минималац“ а да оно седи код куће и ћути.”

Баш тако – минималац и затвор.

„ЗЕЛЕНА ЕКОНОМИЈА“ 

Рељић наставља: „Како пада опијатско деловање ковида-19 спрема се нова игра – Светски економски форум препарира зомбирану јавност да се навикава на одузимање власништва од држава и народа под видом „зелене економије“ а поткрепљене реториком „одрживе потрошње“ и „климатског ванредног стања“. Грета Тунберг већ креће у нови поход увођења света у – гретенизам.

Мисли се и о нама малима да не бринемо. Дејвид Малпас, председник Светске банке, јавља да ће се „сиромашним земљама помоћи да стану на ноге“ после ковид-разарања. Мале земље траже спас и вапију за зајмовима. Ето, услова за нову дужничку кризу каква није виђена, што води даљној распродаји националне имовине (нама је Рио Тинто већ за вратом) и даљном „структурном прилагођавању“ економије, што је беспризорни колонијализам. Колонијална демократија је већ имплементирана. Призори добровољног ропства ће цветати.“

Дакле, о томе је реч. Не о болести. Болест постоји, наравно. Али, за шта се користи, данас и овде? 

Зато православни хришћанин поставља питања. Не о болести, него о злоупотреби болести. Народима који се не уклапају у „врли нови свет“ место је на гробљу.

А то су наши православни духовници одавно знали и о томе говорили. Постоје снимци њихових беседа на Интернету – да провери ко жели.

УПОЗОРЕЊА СТАРЦА ЕЛПИДИЈА

Архимандрит Елпидије (Вајанакис)

У беседи на Богојављење 2021, архимандрит Елпидије, који је био православни мисионар у Африци, је истакао да се на овај велики празник Бог јавио људима, али су људи заборавили Бога: „Пандемија напада и тело и душу. Сви смо у страху да нам се нешто не деси. Забарикадирали смо нос да не можемо да дишемо, да не можемо да узимамо кисеоник. И кажемо: „Боже, немамо потребу за Твојим леком. Ти си нам, ђаволе, довољан, узимамо твоје лекове“. „Калемљени“ људи почели су да умиру од нежељених дејстава ( вакцине,  нап.прир. ) и хиљаде других ствари. А истинитог Лека, Који је Христос, одрекли смо се. /…/

Сатана нам је ставио брњице и ми сад удишемо оно што из организма треба да се избаци као отпад. Бог је одредио да човек узима кисеоник, а све биљке угљендиоксид. Помоћу кисеоника расте човек, а биљке помоћу угљендиоксида. Али сатана каже: „Ви више нећете бити људи, него биљке, удишите угљендиоксид, па ћете се навићи“.

Да ли схватате у какве смо замке лукавога упали? Да ли схватају политичари колико су издали своју отаџбину? Да ли наши црквени вођи стоје на висини задатка вере и исповедања Христа? Браво! Свака нама част! Сатана се боји освештања, јер, ко се освештава, изгони ђавола. Да ли сте размишљали да је у нашој Грчкој овако сада било први пут – да се храмови затварају? То до сада нико није учинио. Да не допусте свештенику да освешта воде, да благослови домове и људе, и да се истера зло! Схватате ли шта долази?

Нећу вам причати о томе шта долази, јер ћу морати да плачем због тога. Нећу вам ништа рећи – сад ћете једноставно гледати шта се збива. Да ли ми, мушкарци, имамо мушкости и ви, жене, да ли имате снаге да изговоримо једну истину: „Боже, опрости нам! Оче, опрости нам што Те сваког дана игноришемо! Опрости што немамо снаге да кажемо да Те волимо! Опрости што немамо снаге ни пред ким да Те исповедимо, него се кријемо!“/…/

Са болом и љубављу ово причам. Радије бих сада био у светој мисији у Африци, али су и то затворили, не можемо да одемо. Тамо су долазили људи из далека, пешачили су по два, три, четири сата дневно да дођу у храмове прављене од блата. Имам слике из тих земљаних колибица, заиста од блата, сплетених од грања и лепљених блатом. То је био храм. Да видиш тај народ, просте људе, црнце, децу, сви заједно клече, моле се и плачу. Био сам међу анђелима у безбожничкој и идолопоклоничкој држави. Сада сам у „хришћанској“ држави, као свештеник служим пред испрепаданим народом, који, уместо да брину да не изгубе душе, страхују да ли ће живети 79 или само 78 година. Зар није нимало стид?  Да нећете да живите сто година, као гавранови?

Зар свеци нису умирали од болести? Зар Свети Порфирије није умро од болести? Зар Пајсије није био болестан? ( Да поменем само савремене свеце). Свети Никифор Лепрозни кога смо недавно славили. Сви су људи боловали. Болест је саставни део живота који нас образује. Болeсти не треба да нас тако уплаше да се од јутра до мрака тресемо од страха да ли ћемо умрети!“

Страх је непријатељ људске душе.

УМЕСТО ЗАКЉУЧКА

У Србији се спрема јунско проглашење „победе над короном“. Кризни штаб је дао зелено светло за журке, свадбе, матурске вечери. Људи весело скакућу на море. Али, долази јесен, а онда се, у складу са идеологијом „великог ресета“, може очекивати СЕГА МЕГА ГИГА МУТАНТ ВИРУС из, рецимо, Тунгузије, после чега ће нам „штаблије“ наметати да се, на пример, вакцинишемо пет пута дневно, и то у главу. Или да се вакцинишу бебе. Што да не? Глобалистички лудаци су већ почели да препоручују маске за краве, да својим дахом не загађују планету.

Православни хришћани зато треба да се моле Богу и да расуђују. Ево молитве коју је саставио митрополит едески Јоил, која нам, баш у ове дане, може помоћи и да опстанемо и да расуђујемо.

Господе Исусе Христе, Боже наш, велики лекару душа и тела наших, Који си Човеком постао да извидаш велику рану човечанства, и Који ниси одбио молбу десеторице губаваца који страдаху од неизлечиве болести, него си их очистио спасоносном благодаћу Својом; Који си, Човеком поставши, Своје дане на земљи провео служећи и лечећи болесне и напаћене; Који си служио и враћао здравље узетима, слепима, тешким грешницима, ђавоиманима, патницима душевним и телесним, сада се смилуј на наше прозбе и силом Својом одагнај смртоносни вирус што га короном зову, који застрашује и до смрти доводи многе који од њега пате.

Ако си пак, због многих грехова наших, дозволио да нас ово искушење снађе, преклињемо Те – буди нам милостив и уклони га од нас и од целога света. Ако си допустио заразу ову да буде испит вере наше, заустави патње болесника који од ње страдају. Ако се зараза шири због злобе непријатеља рода људског и равнодушја расклашаних, узми им силу којом владају у овом свету, јер Ти си наш Бог Свемогући.  Заштити младе, погледај на оболеле, исцели старе који се заразише злосрећним вирусом овим. И молимо Те – очисти нас од сваке узнемирености срца, и даруј нам здравље, утеху и напредак, заступничким молитвама Пресвете Богородице и свих светих Твојих. Амин. 

Изглед и опрема текста: Словенски вѣсник

. . .

Изворник: IFN Први део Други део

(Visited 381 times, 1 visits today)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *