ЗОРАН ТУЦАКОВИЋ

Зоран ТуцаковићРођен је 13. априла 1963. године. Иако је био врло напредно дете, није учествовао у студентским демонстрацијама 1968. године, нити је био члан експертског  тима за израду Устава из 1974. и Закона о удруженом раду. И поред евидентних мрља у својој биографији, некако је успео да заврши Правни факултет  у Крагујевцу. Био је адвокатски приправник у канцеларији свог кума, секретар једне основне школе у Краљеву, а потом је нашао ухлебљење у Општинској управи СО Краљево где и данас отаљава посао.
Са карикатуристом Миланком Каличанином, 1998. године објавио књигу афоризама и карикатура НИКОМ НИШТА, збирку сатиричне поезије РАЂЕЊЕ О ГЛАВИ (2002), збирку афоризама МРТВА ТАЧКА (2005), Збирку афоризама ЦЕПАЊЕ ПО ВЕРТИКАЛИ (2011) и збирку сатиричне поезије ЗАШТО БУДЗАШТО (2011).

Добитник 
III награде за пародију на Трећем светском фестивалу хумора и сатире Златна кацига (Крушевац, 1995) и награде на Првом фестивалу афористичара Југославије (Сврљиг, 1998 – одлука жирија домаћина).

Увршћен у зборник КО ЈЕ КО У СРПСКОМ ХУМОРУ, САТИРИ И КАРИКАТУРИ (издање “Ошишаног јежа”, 1998), и АНТОЛОГИЈУ МУДРОСТИ (Веће, Москва, 2007.) Владимира Шојхера.

Пише сатиричне приче и песме, пародије, епиграме и афоризме.
            Радове објављивао у НИН-у, “Погледима”, “Ошишаном јежу”, “Чичку“, “Краљевачким новинама” и “Стршљену” (подлистак “Ибарских новости”). 

            Члан Краљевског сатиричног круга

О стваралаштву Зорана Туцаковића:

Димитрије Јовановић: “НА МРТВОЈ ТАЧКИ”  

(Visited 206 times, 1 visits today)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *