Позив за учешће на ХIX Православном омладинском међународном фестивалу »БРАЋА«

Словенско друштво Вас позива да учествујете на ХIX Православном омладинском међународном фестивалу

»Браћа«

који се ове године одржава са благословом Високопреосвећеног Павла, митрополита Минског и Заславског, патријарашког егзарха све Белорусије

у Заслављу код Минска, Белорусија, 16-24. јула 2016.

Вјерујте у свјетлост, да будете синови свјетлости (Јн. 12.36)

FfRk91VHxjg

  • На фестивалу ће бити присутно преко 500 студената и ученика, духовништво, представници различних установа и школских завода Русије, Белорусије, Украјине, Пољске…
  • У програму фестивала су духовне беседе, богослужења под ведрим небом, спортска и културна догађања, ходочашћа, упознавање с културом разних Православних земаља.
  • Боравак је уређен као логор у природи, под шаторима, са свакодневним излетима и обиласком Православних светиња у Минску и околини.
  • Крајњи рок за пријављивање учесника је 11. јули 2016.

Сва ближа обавештења можете добити на телефоне Словенског друштва: 065/82-77-57 и 062/832-19-61, или путем електронске поште: sloven.org@mail.ru 

DSC03790
Захвалница организатора фестивала “Словенском друштву”

Фестивал „Браћа“ представља јединствени подухват православне омладинске организације Можајског намесништва, који се остварује уз подршку мноштва православних организација из Русије, Украјине, Белорусије, Молдавије, Србије и Пољске.

Традиционално се од 2005. одржава на Бородинском пољу, са благословом Митрополита Крутичког и Коломенског Јувеналија. Од 2008. године одржава се и у другим градовима и земљама, двапут годишње (лети и зими). 

Главни циљ фестивала је образовни, што не искључује огромну количину најзанимљивијих садржаја за одмор и дружење.

Активна и искусна волонтерска група ради с учесницима сваког тренутка!

ZyyMJOFnPe4

ПРАВИЛА УЧЕШЋА НА ФЕСТИВАЛУ „БРАЋА“

За учешће на фестивалу „Браћа“ неопходно се упознати са следећим условима и правилима:

I Поступак регистрације и плаћања

Да бисте учествовали на фестивалу потребно је да

1. попуните анкету и пошаљете је на адресу: sloven.org@mail.ru како бисте добили потврду о упису. Али, пре него што пошаљете анкету, неопходно је да

2. уплатите део средстава за покривање путних трошкова у износу од 12.350,00 динара на рачун Словенског друштва, бр.: 155-24390-75 отворен у Halkbank а.д. Београд, и то најкасније до 11. јула текуће године.

Screenshot_1

Уколико вам из неког разлога није доступан интернет, упис се потврђује копијом уплатнице непосредно пре укрцавања у аутобус.

3. По приспећу на одредиште, сваки учесник организатору исплаћује износ од 65 евра за боравак на фестивалу, односно 80 евра, уколико учесник није понео своју опрему за камповање. Дакле, учешће на фестивалу стаје укупно 165 или 180 евра, и у ту цену су урачунати сви трошкови путовања, осмодневног боравка и пратећих програма.

II Путовање

Путује се удобним аутобусом, преко Мађарске, Словачке и Пољске. Предвиђено трајање путовања је 24-25 часова.

Креће се из Краљева, 15. јула, са могућношћу преузимања учесника у свим успутним градовима (Крагујевац, Топола, Београд, Нови Сад…). О тачном часу поласка учесници ће бити благовремено обавештени.

BwRQIiGNQmU

III Смештај

Фестивал се одржава у природи. Бивакује се у логорском насељу, под шаторима. Зато је пожељно да учесници понесу са собом шаторе, вреће за спавање и осталу камперску опрему. Они који шаторе немају или не желе да носе са собом, могу их изнајмити код организатора по цени од 15 евра. (види тачку I.3).

Ноћивање под једним шатором девојкама и младићима се НЕ благослови (осим супружницима, наравно)!

IV Исхрана

Три оброка дневно. Припрема оброка се врши у самом логору, у условима пољске кухиње. Јеловник је једноставан, али је храна врло укусна и заситна!

c2TjkjIRrnc

VI Спољашњи изглед

Позивамо вас да се пажљивије односите према избору одеће за фестивал! Откривена леђа и кратке сукњице/шортсеви се не благослове – спољашњост треба да одговара хришћанском изгледу. Немојте се наћи увређеним ако због непоштивања овог правила будете упозорени, или останете ускраћени за неки од садржаја!

Узмите у обзир да, без обзира на летње време, вечери умеју да буду веома хладне, тако да вам топле папуче и ствари неће бити наодмет, а саветујемо вам да за случај кише понесете и кишни мантил.

VII Узраст

Обична старост учесника је 15-35 година, али ово није правило. Малолетници морају имати оверену дозволу родитеља (старатеља) за путовање малолетног лица у иностранство, са указаним роком боравка и државом коју оно намерава посетити (у датом случају: Република Белорусија). Ова потврда се формира на име пратиоца малолетника, који мора имати навршених 18 година.

CGR4OleRXE4

VIII Непожељне ствари

На фестивалу је строго забрањена

  • употреба алкохола (учесник примећен у пијаном стању биће искључен и удаљен!)
  • пушење на подручју фестивала (за пушаче ће бити одређено нарочито место за пушење, премда вам саветујемо да опробате снагу воље и уздржите се од пушења)
  • самовољно напуштање логора без сагласности Организационог комитета фестивала

Регистрацијом и слањем анкете аутоматски потврђујете да сте сагласни са условима и правилима фестивала „Браћа“.

Прекршитељи ће бити кажњени, све до молбе да напусте логор.

Мали делић онога што вас очекује на овогодишњем фестивалу „Браћа“ можете погледати у видео-репортажи „Браћа у Можајску“ коју смо снимили на VII, летњем, фестивалу 2009. године. Подробан извештај о лањском фестивалу са обиљем фотографија можете погледати ОВДЕ

А путем следеће повезнице можете видети званични сајт фестивала.

(Visited 140 times, 1 visits today)

Буковички

Learn More →

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *