“ГЛУВО ДОБА” У КРАЉЕВУ

Над целим светом надноси се нека злокобна тишина. Све што је умно, утишало се; као и петлови, и они знају да није време за кукурикање. Само вештице и вешци коло воде… Свет, који некада беше “глобално село”, сад је још мањи – постао је сеоско гумно по којем вршљају зли духови и вампири.
Из прѣдговора књиге „Глуво доба“, Духовни луг, Крагујевац, 2015.

У свечаној сали краљевачке Градске куће је у петак, 5. фебруара 2016. одржана промоција књиге „Глуво доба“ Радета Јанковића.

О књизи – својеврсном православном опѣлу највећем кумиру саврѣменог свѣта, тзв. демократском систему – поред аутора, говорили су уредник ИК „Духовни луг“ Горан Вељковић и књижевници Зоран Туцаковић и Рајко Ђурђевић. Одломке из књиге је читао др Бошко Миловановић, а програм водио Драган Буковички. Организатори вечери били су Словенско друштво из Краљева и ИК „Духовни луг“ из Крагујевца.

Овдѣ прилажемо кратак извѣштај Ка телевизије са изјавама Рајка Ђурђевића и Радета Јанковића. Заинтересовани читалац на нашем сајту може такође прочитати излагање Зорана Туцаковића, као и осврт Владимира Димитријевића који је, на жалост, био спрѣчен да лично учествује на прѣдстављању ове изврсне књиге краљевачкој публици.

(Visited 205 times, 1 visits today)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *