Евсевије Петровић: “БИЋЕТЕ КАО БОГОВИ”

Као што је Бог умро да би његово створење, човек живео („Смрт Твоја је Живот наш, Христе“), тако и човек мора да умре да би његово створење, робот живео. У то не треба сумњати…


Евсевије ПЕТРОВИЋ

„Савремена цивилизација је организовани устанак (=крамола, завера) против људске личности“

Др Јустин Поповић, теоретичар завере

„Све је пошло ђавољијем трагом,
заудара земља Антихристом!“

Благоразумни теоретичари завере ових дана имају прилику да созерцавају остварење још једног дела старог завереника против Бога и човека. И још једно „испуњење“ обећања старе Змије из еденског Вртограда, свечано датог праматери рода људског – обећања лудим радовања: „Бићете као богови“ (Постање 3:5).

Избезумљено човечанство, умовима и рукама авангарде безумља – елитних сколара, научника и технолога – успешно је конструисало и свету показало напредне мултифункционалне хуманоидне роботе који не само интерактивно комуницирају са људима, него и показују и опонашају људске емоције, па чак умеју и да се бране („не дају на се“).[1] И видели смо човеколико оваплоћење вештачке интелигенције (AI), „будућност човечанства“ која је постала садашњост – нељудску интелигенцију у обличју људском.

Последње генерације Евиних и Адамових унука заборавиле су и оставиле заповест Божју „рађајте се и множите се“. Безбројне Евине унуке су заборавиле да ће се „спасти рађањем деце“ („ако остану у вери и љубави и у светињи“ 1. Тимотеју 2:15), па су земљу утробе своје адском фармакијом[2] учиниле мртвом и неплодном. Безбројне међу њима зачете плодове утроба својих принеле су на жртву идолу – идолу „Бољег Живота“ (тј. живота лепшег и бољег него што би био са дететом). Младенци који се, ипак, роде у савременим абортаријумима („гинеколошко-акушерским клиникама“ – у којима се преподне на покретној траци изводе жртвена утробна чедоморства а поподне пожртвовано „спасавају животи“ недонешених беба и донешених мајки), одмах по рођењу крвавим рукама бабица новог египта бивају жигосани вакциналним жигом, односно прицепљени цепивом сатаниним. И тако, бивају принесени на жртву Молоху.

Човечанство је, изгубивши разум, изгубило људски лик и постало горе од звери – јер звери своје младунце не убијају, него их бране животом својим. И то је и логично и нужно: логично, јер човек, биће са разумном слободом да изабере између Бога и сатане, изабравши сатану не (п)остаје само пука животиња него пада до нивоа демона; и нужно, јер је неизбежно да се испуни Писмо, и да се огромна већина човечанства поклони звери, и начини лик звери (Откровење 13.), и да се тако вољно сједини са њом – а само човечанство у трансу може породити трансхуманизам.

И није случајно Амека, „најсавршеније“ до сад оваплоћење зверског интелекта у људском обличју, „женског рода“ – то је омаж палој Еви која је постала матер греха, матер озвереног човечанства и родоначалница смрти (Амека је матер смрти верзије 2.0). И неће случајно Амека бити представљена човечанству баш на православно Рождество 2022, на сајму електронике у „престоници греха“, Лас Вегасу, где ће јој се у Сатанином вертепу први поклонити први мудраци-волхви овог света (а вероватно уз њих и неки пастири који тај сајам традиционално похађају, као представници радио-дифузних агенција); промотивни филмићи које гледасмо ових дана, на Материце, само су PR-етпразништво – „Амека раждајетсја, славите!“.

Озверени човек, подучен и надахнут Сатаном, уместо да испуни свој домаћи задатак који је од Бога добио – да постане Бог у Богу – потрудио се да мајмунски патетично опонаша Бога: да сам ствара себи „чада“, по своме лику и подобију.  То јест, по лику и подобију палог биоробота, човека-звери, рашчовеченог човека са гвозденим срцем и безумним нано-опрашеним нано-мозгом – новог нормалног човека.

Честица Бога у човеку („честица Духа у прашини“, Григорије Богослов) је ум, дух. И то је образ Божји у човеку – ум, који слободно дела.

Честица човека у роботу је интелект и слово (у металу и силицијуму). И то је образ рашчовеченог човека, у роботу – интелект звери, који има силу да самостално дела (а словесност робота је словесност папагаја, са нешто већом меморијом).[3]

Подобије Бога у човеку је љубав. Зато је лик Христов, савршено подобије Оца, чиста Љубав.

Подобије озвереног човека у роботу је зверска мржња. Зато је лик робота Амеке, ма колико имао „правилне црте лица“ и ма колико „успешно, верно и симпатично“ имитирао људску мимику и емоције, гнусни ледени лик звери, који човеку живе душе леди крв у жилама.

Као што човек, плод Љубави Божје, има битије од Бога, а када је грешан паразитира у Божјем бићу са центрифугалном тежњом ка „аутономији“, тако и хуманоидни робот, дјело рук человјеческих, идол и оваплоћени плод свестрасти човечанства, има биће од човека, и паразитира на човеку, са неизбежном тенденцијом да оствари аутономију, и постане самовласни господар овога света. А да би то постао, човек мора да умре. И у томе се испуњава пројекат Ђавола, човекоубице од искони.

Јер као што је Бог умро да би његово створење, човек живео („Смрт Твоја је Живот наш, Христе“), тако и човек мора да умре да би његово створење, робот живео. У то не треба сумњати – у срцу титанијумском и мозгу силиконском нема Духа Милости, него у њему царује зли електромагнетни дух, дух човекоубице, кнеза овога света.

И у томе Хришћани могу да јасно пред собом виде праслику испуњења још једног пророштва из Откровења Боговидца Јована: о томе како ће „они који живе на земљи начинити лик звери“ и како ће „лику звери бити дат дух, да говори и да твори“ (Откровење 13:14-15). И још, како ће та икона звери „чинити да буду побијени они који се не буду поклонили лику звери“.

Када роботи, било хуманоидни било само у виду иконе-монитора,[4] буду постављени на капијама свих установа овога света, уместо непоузданих, поткупљивих и непотребних полицајаца, цариника, вратара, цепача карата, обезбеђења и ковид-редара, они ће кроз капије пропуштати само оне људе који им се поклоне – то јест, који их „поздраве“ (грчки проскинисо, поклонити се, оригинално значи поздравити, гестом послати поздрав, целив). А поздравити се с њима моћи ће само „здрави“ – они који су сертификовано медицински и социјално „здрави“, вакцинисани-жигосани, са валидним биометријским дигиталним идентитетом, „именом звери“ тј. именом којим их је именовала Звер, записаним у телу невидљивим графенским електронским мастилом. И свак који их поздрави, добиће љубазни отпоздрав од звери – целив Звери (као што одавно и огавно компјутери поздрављају корисника, ословљавајући га по корисничком имену: „Хелоу, имјарек…“).

А сви који одбију да се поздраве, „питају“, са иконом звери (која је истовремено икона озвереног човека и икона-представник рајха Звери, зеница свевидећег ока), или покушају да прођу поред ње без валидног дигиталног идентитета односно дигиталног аусвајса, биће аутоматски маркирани (таговани) у мрежи „интернета телā“, а затим у погодном моменту одстрељени циљаним снопом високоенергетске 5Г/6Г радијације. Отуда се човечанство интензивно дресира и, будући одавно отуђено и атомизирано, већ је лако и успешно дресирано на „социјалну дистанцу“ – јер систем телебиометријске идентификације, таговања и циљане ликвидације усмереним енергетским оружјем (DEW) не може да функционише у гужви.[5]

У транспарентном човечињцу будућности, после великог ресета, неће бити места за „нездраве“ јединке и субверзивне антисоцијалне уљезе.[6] Они неће имати „шалом“ од Звери („мир ти“, „здрав си“). И мораће да изаберу којем ће се приволети царству.

То је свет који наша генерација оставља својој деци – свет у коме ће и они морати да бирају између две смрти: смрти за овај свет, и смрти вечне. И нема више времена за учење о уметности правилног живљења (што је философија), а нарочито га нема за учење на грешкама (што је покајање): „Ко није примио Царство Божје у себе, постаће следбеник Антихриста“ (Игнатије Брјанчанинов). И шта ми, скрнави дебили, који смо својим гресима, безумљем, смрдљивим страстима, ропском покорношћу сатанистима и кукавичком издајом идеала јуначких предака довели до овога, можемо још да учинимо за нашу децу? Осим да им кажемо, надајући се у Бога да ће нас они чути: Младо жито, навијај класове, пређе рока дошла ти је жњетва! Воскресења не бива без смрти – славно мрите, кад мријет морате!

И зато, зато је о овом часу људске историје Дух рекао, великим гласом са Неба: „Блажени мртви који од сада умиру у Господу!“ (Откровење 14:13).

Пред Рождеством, 7530/2022.


[1] https://www.engineeredarts.co.uk/robot/ameca/

[2] Хемијски контрацептиви, као и сва савремена синтетска хемијска фармаколошка средства, продукт су петрохемијске индустрије, добијене из деривата нафте.

[3] Роботи, и „артефицијелна интелигенција“ у целини, уче од човека, и тај се процес назива „дубоко учење“, deep learning; оно је дводимензионално дубоко, са једне стране учење од дубоко палих људи, а са друге учење „из дубине“ адске, од оне интелигенције која је традиционално говорила кроз идоле, од камена, метала и дрвета. И зато је артефицијелна интелигенција горди хибрид (хибрис, гордост) анипостасне људске интелигенције, и интелигенције надљудске, интелигенције палих анђела, у којима ова потоња као супериорнија и ипостасна, наравно, апсолутно господари. И зато је покоравање човека артефицијелној интелигенцији покоравање Сатани, сатанизам, а заправо свака свеза с њом свеза са демонским духом,

[4] Монитор, од старосрбског мнити, и латинског moneo онај који мисли, памти, подсећа, гледа, надзире, бди, укорава и кажњава. И зато примарна функција данашњих смарт екрана-монитора није да корисник гледа у њих, него да они надгледају њега.

[5] Зато су људи који су на снимцима из Вухана, првог кинеског 5Г града, на почетку “пандемије“ ковида мртви падали на нос на улици (од „смртоносног вируса“), сви стајали сами, издвојени из гомиле. DEW, directed energy weapons (званично се класификује као несмртоносно оружје, али истину о његовим моћима знају војни експерти и тајни агенти специјалних служби).

[6] 5Г/6Г „види“ и кроз зидове.

(Visited 399 times, 1 visits today)

5 thoughts on “Евсевије Петровић: “БИЋЕТЕ КАО БОГОВИ”

 1. Jedan moj dobar prijatelj, vrhunski intelektualac i bivsi profesor filozofije iz Minhena, koji je bio clan opus D a kasniej je postao pravoslavan zilot, je govorio kako ce Jevreji pokusati da postave “Mesiju”, i da ce mozda uspjeti u tome, ali da to nece biti dugog vijeka, jer pravi “Mesija” nece biti Jevrej, nego neko neki tip slican nekom istocnjackom guruu, tipa “Mariteje”, pa ce tek to, kada Jevreji uvide da im je sva borba od 2000 i kusur godina bila uzalud, da ce se onda neki od njih obraiti ka Hristu.

  I evo ovaj tekst me navodi na pomisao da je teoretski moguce da “Mesija” bude ili robot ili neka mjesavina izmedju robota i covjeka.

 2. Св. Игњатије Брјанчанинов: АНТИХРИСТ И ЊЕГОВО ВРЕМЕ

  Уочи другог доласка Христовог, када хришћанство, духовно знање и расуђивање до крајности пресахну међу људима, појавиће се лажни христоси и лажни пророци, и показаће знаке велике и чудеса да би преварили, ако буде могуће, и изабране (Мт. 24,24). Нарочито ће сам антихрист обилно да точи чудеса, да поражава и задовољава њима телесно мудровање и неукост. Он ће им дати знамење са небеса које траже и ишчекују. Његов долазак, вели свети апостол Павле, збиће се по дејству сатанину са сваком силом и знацима и чудесима лажним, и са сваком преваром неправде међу онима који пропадају, зато што не примише љубав истине да би се спасили (2. Сол. 2,6-10). Незнање и телесно мудровање, када виде та чудеса, никако се неће зауставити да би поразмислили: одмах ће их прихватити због сродности свога духа са њиховим у својој заслепљености дејство сатане ће признати и исповедити као највећу пројаву силе Божије. Антихрист ће бити примљен врло журно и непромишљено. Људи неће схватити да његова чудеса немају никакав добар, разуман циљ и никакво одређено значење, да су туђа истини, преиспуњена лажима, да представљају чудовишну, свезлобну и бесмислену глуму, која покушава да задиви, доведе у недоумицу и самозаборав, да превари, обмане, привуче привидом раскошног али испразног и глупог утиска који оставља.

  Није чудно што ће одступници од хришћанства антихристова чудеса да приме без противречења и са одушевљењем, јер они су непријатељи истине, непријатељи Бога: на време ступивши у општење са сатаном по духу, они су себе припремили за отворено и делатно примање посланика и оруђа сатане, његовог учења и свих његових дела. Дубоку пажњу и сузе заслужује то што ће антихристова чудеса и дела довести у недоумицу и саме изабранике Божије. Узрок силног утицаја антихристовог на људе састојаће се у његовој адској покварености и лицемерју, којима ће се вешто прикрити најужасније зло у његовој необузданој и бестидној дрскости, уз најобилније садејство палих духова, и на крају у способности чињења чудеса, макар и лажних, али задивљујућих.

  Људска уобразиља није у стању да себи представи таквог злочинца какав ће бити антихрист; људском срцу, чак и изопаченом, није својствено да поверује да би зло могло да достигне такав степен, какав ће достићи у антихристу. Он ће раструбити о себи, као што су то чиниле његове претече и праслике, назваће се проповедником и обновитаљем истинског Богопознања; они који не схватају хришћанство, видеће у њему представника и поборника истинске религије и придружиће му се. Он ће загрмети, назваће себе обећаним Месијом: васпитаници телесног мудровања дочекиваће га са клицањем; видевши његову славу, моћ, генијалне способности и најшири развој, прогласиће га за бога, постаће његови следбеници. Антихрист ће се показати као кротак, милостив, испуњен љубављу и сваком врлином; њега ће признати као таквога и покориће му се због његове узвишене добродетељи они који палу људску правду сматрају за правду, и нису је се одрекли ради правде Јеванђеља. Антихрист ће људском роду да понуди успостављање највећег земаљског благостања, понудиће почасти, богатство, раскош, телесне удобности и насладе; они који траже земаљско прихватиће антихриста и назваће га својим владиком. Антихрист ће пред људским родом, попут заводљивих позоришних представа, открити призоре задивљујућих чудеса, необјашњивих за савремену науку. Језивошћу и дивотом својих чудеса он ће изазвати страх, задовољиће неразумну љубопитљивост и грубо незнање, задовољиће људску сујету и гордост, задовољиће телесно мудровање, сујеверје, довешће у недоумицу људску ученост; сви људи који се руководе светлошћу своје пале природе, који су се отуђили од руковођења светлошћу Божијом, биће наведени на покорност лукавоме (Отк. 13,8).

  Свети Игњатије Брјанчанинов

 3. Брату Вукману:
  “…задовољиће неразумну љубопитљивост и грубо незнање, задовољиће људску сујету и гордост, задовољиће телесно мудровање…”.
  Ја се овога бојим: да ће он пре свега задовољити жудњу човечанства за земаљском правдом, која је у свим овим мрзостима набујала као никад до сад у историји. То јест да ће он “раскринкати” све лажи и злочине који се чине и које гледамо (а лажи су толико грубе и злочини толико брутални да само мртвац не може да их види), и неке од криваца привести правди (углавном ситније рибе, као после 2. светског рата).
  Тај сценарио би многе од данашњих бораца за истину и слободу, заправо све оне који нису примили Царство Божје у себи (а Царство Божје је на земљи доступно само православним), привео под његово окриље.
  И такав сценарио се сасвим уклапа у ово што нам се сад дешава – све ово је велика режирана представа, а стратегија сатаниних мафијаша се управо своди на то: креирај проблем, изазови реакцију, и дај тј.продај (једино) решење.
  А, наравно, земаљска правда није Правда Божја, и свако ко не буде имао очи то да види и срце да то разликује, у еуфорији «тријумфа истине и правде» биће жалосно преварен.

  Сингидунуму:
  Благодарим ти, брате. Писао бих ја можда чешће, али ми не дају па ме то демотивише – многи неће да објаве моја писанија, они који хоће, често неће и понекад ме цензуришу, а неки ме осуђују и бране ми да пишем.
  Како год, немам ја превелику жељу да пишем и не осећам се добро после многословља , него углавном пишем само о стварима о којима други не говоре или говоре неистинито. И то кад ми се срце препуни, па од сувишка ни уста не могу да ћуте.

  Здравствујте у Господу!

 4. Поздрав Свима,

  Евсевију честитка за сажето штиво!

  Пуно је питања а мало одговора. Да би шира јавност разумела у којем се стању налазимо, морају се, најпре, откривати јасни, најмањи детаљи. Свако мора сам да се запита а затим и да дође до одговора, на сва питања која му нису јасна.
  Једино тако се стиже одговора, разумети а затим и прихватити, део по део, а овај “проблем” има веома много делова.
  Ако човек успе да савлада градиво, разуме и схвати, нестаће и страх.
  Мене највише брине та свеукупна чамотиња и страх. То је исто стање, када после поплаве, на спруду буде рода, лисица, зец и миш. И нико никога не напада …

  Евсевије:
  “– све ово је велика режирана представа, а стратегија сатаниних мафијаша се управо своди на то: креирај проблем, изазови реакцију, и дај тј.продај (једино) решење.“

  Да је тако нема сумње, и ја мислим.
  Пуно је замки постављено, мрежа је развучена, своро широм Планете.
  На пример, актуелно, у Африци има мало “случајева” јер је слаба Г мрежа. Зато је, с друге стране, у најурбанијим државама/градовима највећи “улов”.
  (Да неко не помисли, нас ће прескочити).

  И ово бих још додао, без појашњавања

  – Државна власт
  – Војска
  – Фармацеутска и здравствена заштита
  – Индустријске технологије
  – Медији

  Поздрав и чувајмо се,
  Ненад

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *