ИЛИЈА ШЕКУЉИЦА

Илија ШекуљицаИлија Шекуљица рођен 1934. у Ервенику, општина Книн. Од 1952, од када се бави новинарством, сарађивао са више од 40 листова и радио станица, где је махом објављивао хумористичке прилоге. После прогонства из Хрватске 1995, живи и не ради у Краљеву. Члан је Краљевачког сатиричног круга.

Заступљен у књигама “Приче из колона” (Публик прес, 1997) и “Ко је ко у српском хумору, сатири и карикатури” (Ошишани јеж, 1998) . Објављивао у бројним часописима: Лички Вјесник (Госпић), Арена, Вечерњи лист, Керемпух, Радничке новине (Загреб), Рад, ЈЕж, Хумор, Сабор, Вечерње новости (Београд), Осмех (Нови Сад), Диоген (Сарајево), Бродолом (Славонски Брод), Војска Крајине, Нове личке новине, Српски глас (Книн), Ибарске новости, Краљевски гласник (Краљево), Јединство (Приштина), Прави одговор (часопис за избеглице, Београд, Огњиште (Таково). Учествовао у бројним радио емисијама…

Аутор је неколико хумористичких брошура. У издању Словенског друштва му је 2007. године изашла књига изабраних афоризама и епиграма под насловом Узимање мере, са карикатурама Миланка Каличанина.

(Visited 106 times, 1 visits today)

Дедевачки

Learn More →

One thought on “ИЛИЈА ШЕКУЉИЦА

  1. Zdravko maljković 6. априла 2022. at 20:43

    Želim kontakt, sa Ilijom Šekuljicom

    Одговори

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *