Евсевије Петровић: БЛАГОДАТНИ ОГАЊ 2021: ЗА КОРОНУ СПРЕМНИ!

Ако реч, пример и благослов православних Патријараха и епископа више нису поуздани оријентири, па чак ни светлост Благодатног огња, у којој светлости, којим путем и с ким да ходе ка Богу они који Га траже у овој тамној последњој ноћи људске историје?


Евсевије ПЕТРОВИЋ

Све ово даћу ти ако паднеш и поклониш Ми се
Матеј 4: 9

Бог је и ове Велике Суботе низпослао благодатни огањ у храму Васкрсења у Јерусалиму. Без обзира на то што су у тој служби учествовали искључиво генетски модификовани организми – они који су се претходно цепили (и пакицепили) контроверзним цепивима др Била Гејтса и са нелажним дигиталним сертификатима идентитета и здравља прошли стриктне безбедносне капије израелске владе. Небо је тиме показало да Ковидоверје, нова универзална религија човечанства чија је догма „Вакцине су једини спас!“, и повиновање санитарним захтевима новог светског поретка нису препрека за пребивање у Благодати Божјој. Ма шта грешни, слабовиди и слабоумни појединци смућени теоријама и праксама завере мислили о томе.

Илустрација: Павле Кучински

Дакле, у Светлости истинитој видесмо да и генетски модификовани трансхумани организми могу примати и преносити и другима предавати Благодат Божју. И ако Ковидоверје није никаква препрека за општење с Богом и Спасење, тада сви религиозни разлози за изузеће од генске терапије која се као мандаторна уводи целокупном човечанству постају неосновани и ирелевантни. Што значи да сада цело човечанство, сви људи и сви народи и без обзира на верска уверења и припадност, могу слободно да постану генетски модификовани – за Корону спремни. Психофизички припремљени за „велики ресет“, долазак општег царства и месије-цара који долази, аналогно ономе како је Претеча и Крститељ припремао народ Божји Христу, лечећи људе од греха исповешћу и крштењем покајања (метаноје). Технологија је, наравно, од тада узнапредовала, и људи се данас за долазак месије припремају елегантнијом и ефикаснијом, генском терапијом; пошто су данас људи свецело постали плот и сасвим телесни, ревнитељи култа телесног здравља, логично је да терапија примарно буде оријентисана на плот (односно оптимизацију плоти – метасаркоза уместо метаноје). А генетски модификована, измењена, и у односу на несавршени Божји дизајн „побољшана“, плот свој пожељни утицај на ум и душу ће већ сама остварити.

И све то бива са високим благословом православних Патријараха.

Поред тога, видимо како се пред нашим очима ковидоксна евхаристијска еклесиологија расцветава, динамично развија и напредује: прошлог Васкрса могли су да служе само клирици, без Народа – и тиме је показано да Народ није онтолошки неопходан судеоник Евхаристије, Тела Христовог; тј. да су клирици који су у добродетељи Послушања једино битни, и да они све могу да чине сами. Овог Васкрса, у „Мајци Цркава“, могли су да служе и служби присуствују само вакцинисани (и ревакцинисани), они који су примили штамбиљ о подобности за службу од израелске државе (штамбиљ = Stempel, жиг, печат) – и тиме је показано да од сад у Телу Христовом има места само за оне који (пр)имају штамбиљ. Сасвим логично: тиме се открива здрави еклесиолошки смисао, по којем у Телу Христовом нема места за болест – односно нема места болеснима, и онима који болест шире (било потенцијално, било актуелно).

И то је велико наравоученије православнима ове Велике Суботе.

Илустрација: Павле Кучински

Али шта чинити с појединцима, неразумнима и тврдовратима, прелашћеним теоријама завере, који нису сагласни са главнином просвећеног човечанства? Они ће, несумњиво, наставити да се супротстављају фактима, догмама и аксиомима струке и науке, истинама и теоријски и практично потврђеним не само Јеленом Карлеушом, црквеним и теолошким ауторитетима, него и самим божанством. И наставиће да се противе здруженим напорима целокупног напредног човечанства да се избори са пошашћу која коси безбројне животе и разара економију заједничког Дома. Док сви народи света самопожртвовано скупа гасе страшни васељенски пожар у Новом Риму, затуцани антиауторитарни зилоти конспирологије, ти безакони и безумни непријатељи човечанства, распирују га и шире. И баш као што су првобитни хришћани тврдоглаво одбијали да се покоре благочестивим законима Заједнице у римском царству и одбацивали лојалност божанственој власти оличеној у римском императору, тако и неки данашњи хришћани-секташи у својој суманутој ревности не по разуму одбијају да се повинују својим Патријарсима, научно доказаној истини, добробити Заједнице и демократски изабраној власти, власти од Бога (Римљанима 13: 1) која то благобитије остварује. И шта чинити с њима? Римска империја је оне прве успешно истребила, и после њих, а тачније из њихове крви, израсле су генерације нових, разумних и послушних хришћана који су, ревношћу по разуму, за здраву веру придобили целу екумену. Ове потоње данас, наравно, није могуће експедовати ad leonem, али како хумано и ефикасно неутрализовати њихова погубна дејства?

Они се здравом разуму ругају овако:

„Када овце оставе пашњак Доброга Пастира и брст лишћа од Дрвета Живота (Откровење 22: 2), и одазову се гласу туђина и оду да здравље и сигурност нађу код њега, и приме његову „бесплатну“ вакцину као „једини спас стада“ и добровољно се инвентаришу у његовом тору, чије су оне? Када се (бе)словесна овца преда-прода другом господару, у замену за шаку соли (3000 динара), здравствену „сигурност“, социјални комфор, и „слободу“ кретања по његовом тору и пашу по широким пашњацима кнеза овога света, тај господар има тапију на њу. И ту је тапију свака таква овца потписала – изјаву да свесно и својевољно прихвата све последице примања експерименталног фармаколошког препарата (који се лажноимено назива вакцина). Све последице: значи, и онтолошке.

А ти исти који данас људима говоре „примите нашу вакцину и будите безбедни и слободни“, истовремено им поручују: „За мање од 10 година нећете имати ништа своје, и бићете задовољни“. То јест – имаћете комфорну шталу, пуне јасле, прилику да се контролисано размножавате, и бићете заштићени од вукова. Као свака срећна домаћа животиња код доброг домаћина.

Овце Доброг Пастира за туђином неће поћи, него ће побећи од њега (Јован 10: 5).“

Илустрација: Павле Кучински

Они не само на превенцију пандемије (вакцине, маске и дистанцу) гледају субверзивно, анти-научно и противно здравом разуму, него и о елементарној дијагностици расуђују сујеверно и перверзно. Па, на пример, о обичном ковид ПЦР тесту као алтернативном и антидискриминативном предуслову за путовања, посао и социјалне интеракције, расуђују овако (анонимни коментар са интернета):

„Ово је можда вулгарно и брутално објашњење, али истину треба објавити на начин схватљив безумљу грешних. И у исто време разумљив разуму разумних.

Метопон, чело (μέτωπον, Откровење 13: 16, алтернатива жигу на руци – „писаници“, како су вакцину звали стари Срби у Црној Гори када се она по први пут појавила међу њима пре стотинак година), не значи само чело, него буквално етимолошки „између очију“, „иза очију“. То јест, означава простор који анатомски управо одговара фронто-орбито-назо-етмоидном комплексу, телесну шупљину у коју својим протезицама од 9 инча ритуално пенетрирају маскирани сатанини службеници, широм затворених очију, у његово име, тј. у име његове лажи и обмане којом је кренуо у коначни поход и на бесловесном белом коњу фармакомедицине покорио свет (Откровење 6: 2). Та скривена телесна просторија у наднебесју човековог микрокосмоса – изнад небца, област даха=духа – у коју циљају, анатомски се зове ждрело (назофаринкс); у преводу на argo сатанистичких манијака који су све дизајнирали, то је „deep throat”, дубоко ждрело.

То значи: допусти пенетрацију (службеницима ђавола, медијаторима његове воље – његовим језиком речено и терминологијом његове порно-културе, „give head“, „дај главу“) и добијаш ausweis (и са њим све повластице, immunitas и слободу кретања у сатанином царству). Ово се, наравно, не односи на инвазивне медицинске интервенције које се чине у циљу (односно са логосом) лечења (и дијагностике болести), него само на ове нове апсурдне понижавајуће ритуале који се здравом човеку постављају као предуслов за „нови нормални“ живот у слободи, и слободно уживање у тој слободи, у кнежевини кнеза овога света – данас за путовање, сутра за улазак у продавницу хране. И што је данас више људи који се повинују захтеву, и емпиријски се увере да у тест-пенетрацији и QR-аусвајсу „ничег злог нема“, то ће сутра пре наступити. И прексутра, у којем ће за нецепљене и не(а)тестиране бити места само у концентрационим камповима.

Без обзира на то да ли су тачне тврдње неких научника „whistleblower“-а који говоре да је ПЦР ковид тест, као и антиковид вакцина, окултно таговање нано-роботима (“трансфекција/имплантација/маркирање“), или узорковање ДНК ради комплетирања дигиталног идентитета свих људи, или додатни начин ширења вируса, или пуко сламање воље робова новог нормалног света, духовне консеквенце су апокалиптичне и судбоносне.

И без обзира на то има ли у тим теоријама завере истине или не, као чињеница остаје да се свако ко се подвргне процедури која је предуслов за кретање у „новом нормалном свету“, уписао у „block-chain“ – тј. свој идентитет је својевољно уписао у блок, дигитални црни камен који је нераскидивим ланцима увезан са дигиталним системом Звери (чиме се службеници Звери и хвале – блокчејн = нема лажи, нема преваре, нема бекства, фалсификат је немогућ). Другим речима, сам је своје име уписао у Књигу Звери.

Сатана, и свака лаж, неправда и тиранија као његове персонификоване енергије, не траже много од човека: само да им се повинује. После тога може да настави да живи слободно и спокојно. Нарочито ако је Хришћанин – отац лажи и тирјанства, чија је примарна и ултимативна страст власт, жудња да све потчини, изнад свега воли Хришћане који су се повиновали њему и његовој окупацији Божје творевине, а непоколебљиво су уверени да Богу служе и жртву приносе. Он заправо не мари шта његов послушник верује и мисли, јер њему је довољно ово: „Падни, и поклони Ми се – послушај Моју вољу, реци: ‘Нека буде воља Твоја’. И твој је цео свет, слободан си“.

Илустрација: Павле Кучински

Бог је човеку дао разум и расуђивање да избегава Зло („Уклони се од зла…“). Није ли безуман онај који мисли да је могуће покорити се Злу и избећи га? Смисао Спасења је у победи над Ђаволом. Како се може спасити онај човек који му се повиновао (и потписао капитулацију пред њим, у замену за његов аусвајс)? Примањем Воље Божје, Духа Светог, човек постаје заједничар тројичног Божанства. Примањем воље Сатанине, духа његовог несветог, човек постаје заједничар демонског небића.

Наравно, ништа од овога није могуће „доказати“. То је предмет разумне интуиције и вере. Сваком психички здравом човеку интуиција говори да је одбојно допустити инвазију у телесне отворе где није предвиђено да сунце сија; а разум казује да не би требало да допусти сатаниним слугама да му, као предуслов за слободу коју је Бог дао а у име највеће лажи у историји света, гурају своје скрнаве и отровом третиране протезе у атријум духа. Вера је, по дефиницији Отаца, произвољна сагласност душе (ума) са оним што јесте, са јестаством, истином. То јест, у крајњем, са Оним Који Јесте. А пошто Онај Који Јесте и с Њим свако духовно Добро у материјалном свету јесте недоказив(о) и неочит(о), зато је и сагласност са Истином предмет недоказиве Вере. И зато су сви они који су сагласни са Добром и Истином, по дефиницији, „недоказани“.“

Оваквима, фанатицима „истине која је недоказива“, ниједан fact-check(er) никад и ништа неће доказати, никакви апели на здрави разум, људску солидарност и хришћанско смирење и послушање неће помоћи, па чак ни благодатни огањ који с неба силази на земљу пред људима неће омекшати камен њихових срца.

Илустрација: Павле Кучински

Али како да обични људи, дезинформисане, дезоријентисане и преплашене овце оболелог и вуковима опкољеног стада, у таквој збрци нађу прави пут – царски, средњи пут између мејнстрим истине, истине коју гласно и једногласно сведоче струка и наука, влада и естрада, црквени пастири и небо, и „недоказиве истине“ шизматски настројених верских фанатика? Ако реч, пример и благослов православних Патријараха и епископа више нису поуздани оријентири, па чак ни светлост Благодатног огња, у којој светлости, којим путем и с ким да ходе ка Богу они који Га траже у овој тамној последњој ноћи људске историје?

О Васкрсу, 7529/2021.

(Visited 371 times, 1 visits today)

Буковички

Learn More →

4 thoughts on “Евсевије Петровић: БЛАГОДАТНИ ОГАЊ 2021: ЗА КОРОНУ СПРЕМНИ!

  1. Vukman Cejovic 11. маја 2021. at 22:14

    Gospod je rekao, da kada vidimo da se sve ovo desava, treba da se radujemo, jer se priblizava nase izbavljenje.
    Tuzno je, sto je pritisak na ljude mnogo manji nego sto se prikazuje, drugim rijecia, kabalisti blefiraju i stvaraju vjestacki strah, ali je izgleda i to dovoljno da mase rade sve sto “gazda” pozeli..
    Clj je da se isprica veci dio stanovnistva i svako onaj ko ne bude to htio, Bog ce mu pomoci da se spase.
    Ne znam kako ce to biti, ali sam siguran da ce Bog pomoci.
    Naravno, vrijeme je takvo da se najozbiljnije mora razmisljati o odlasku u “pustinju”, gdje ce Bog skloniti Crkvu u zadnja vremena.

    Одговори
  2. Marko Lazarević- Pelagićevo R. Srpska 9. августа 2021. at 13:31

    @ Vukman Cejović- ja nemam namjeru da se vakcinišem po cijenu gubitka političkih i građanskih prva jer smatram da je ova vakcinacija preteča žiga zvijeri najavljena u Otkrivenju Jovanovom prije dva milenijjuma. Ali što ako me vakcinišu protiv moje volje, na silu a nekim slučajem se nisam upjeo skloniti. Jel to grijeh ?

    Одговори
    1. Vukman Cejovic 14. августа 2021. at 00:21

      Ne zelim da izigravam duhovnika, ali, posto ste me pitali, moje je licno misljenje, da ako se nesto covjeku na silu nametne, da onda taj covjek ne snosi odgovornost za ono sto mu je na silu nametnuto.
      Takodje je moje licno misljenje, da ce takozvani zig zveri, biti nesto sto ce ljudi sasvim svesno, po svojoj volji i sa punim odusevljenjem da prime. Spric je svakako “preteca” ziga. Mnogi, koji su primili spric, primice i zig antihrista.

      Одговори
  3. MARKO LAZAREVIĆ- PELAGIĆEVO R. SRPSKA 30. августа 2021. at 23:27

    Hvala na odgovoru gospodine Cejoviću. Imamo slično mišljenje.

    Одговори

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *