Зоран Влашковић: КОСОВО НАЈВИШЕ ЛИЧИ НА АНТИДРЖАВУ!

Зоран ВЛАШКОВИЋ

Зоран Влашковић је дугогодишњи новинар листа „Јединство“ који се до 1999. године штампао у Приштини. Вишеструки је добитник награде матичног листа за најбољег новинара године. Аутор је три књиге о Косову и Метохији.

Први је обишао караулу Кошаре после окупације КиМ од стране НАТО-а, први фотографисао немачке војнике окупаторских снага на бункерима из Другог светског рата које су такође Немци саградили на северу КиМ. Данас је сарадник многих гласила у Србији али и широм света где се издају листови на српском језику.

Рођен је и живи у Косовској Митровици.


Атрибути данашњег Косова понижавају човечанство и цивилизацију! 

Како изгледа Косово „изнутра“ најбољи је показатељ да на овом простору нема ничег из уређености друштва а камоли државе!

Површина – 10.886 км2

До 1999. године Косово и Метохија је имало 30 општина по локалној самоуправи Србије а 38 општина по локалној самоуправи сепаратиста данас, међу којима је и 10 општина у којима већински живе Срби, такозване „српске општине“.

Према катастарским књигама у власништву Срба на Косову и Метохији је 58,8 одсто земље која је сада у више од 80% случајева узурпирана од стране Албанаца.

Срби и неалбанци су протерани из 314 места са Косова и Метохије и то 250.000 њих. Само из три општине: Лепосавић, Звечан и Штрпце није било етнички очишћених српских места.

Албанци су од 1999. године протерали још и 13.000 Рома, 20.000 Бошњака, 5.000 Хрвата, 4.000 Горанаца, затим Турака и представника других заједница?

На Косову и Метохији је преостало још око 125.000 Срба. На северу Космета, у српском северном делу Косовске Митровице, Лепосавићу, Звечану и Зубином Потоку живи око 60.000 Срба. Јужно од Ибра, у осталом делу Космета, живи око 65.000 Срба. На Космету данас има око 1.730.000 Албанаца. По попису из априла 2011. године.

Албанци су од 1999. године до данас срушили и запалили 155 српских цркава и манастира а 13 цркава је у потпуности избрисано са лица земље, јер на тим местима није остала баш ништа што би сведочило да су ту некад биле српске светиње!?

Ни у једном граду на Космету, јужно од Ибра, нема улице са српским називом. Албанци су из свих градова, јужно од Ибра, срушили све споменике, бисте, спомен плоче српских историјских личности, писаца, научника, хероја…?

Албанци су од 1999. године до данас уништили, на две трећине територије Космета, у потпуности сва српска гробља и на њима више од 10.000 споменика. Такво дивљаштво и вандализам Европа није никада забележила! Уништење српских споменика се изводи по сценарију из Хитлеровог „Маин Кампфа“ – „Ако једном народу уништите споменике, тог народа неће бити ту у другом колену“.

На простору Косова и Метохије уништена су и 33 српска културно-историјска споменика.

У борбама у Сирији и Ираку учествовало је у редовима ИСИС-а више од 340 Албанаца – терориста са Косова и Метохије. То је натерало сепаратисте са Косова да усвоје Закон о забрани учешћа у страним конфликтима. Полиција Косова отворила је низ истрага, неколико њих је ухапшено, а 35 је осуђено. У Сирији и Ираку погинуло је 58 албанских терориста са Косова од којих четири бомбаша самоубица!

Данас се у Србији се налази 206.000 расељених са Космета а у Црној Гори 12.000. Срби су се до сада у симболичном броју вратили у 50–так места и то њих око 3.700, или 1,9 одсто. Још ниједан Србин повратник није запослен?

После јуна 1999. године, до сада, Албанци су убили или киднаповали 1004 Србина а још нико од починиоца тих злочина није процесуиран или одговарао!?

Албанци на Космету имају око 30 партија али ни у једној њиховој партији нема припадника ниједног другог народа ни заједнице, по Хитлеровој теорији о чистој раси!

Данас у европским земљама, према званичним подацима ИНТЕРПОЛ–а у Паризу, у затворима лежи око 24.500 Албанаца са Космета због дроге, трговине белим робљем, тероризма, трговине оружјем…

Према званичним подацима из Приштине, 95% свега што постоји на Косову и Метохији, је из увоза, а Косово годишње за тај увоз издваја око 2,5 милијарди долара?

Међународна заједница је, половином лета, 2017.г. објавила да је на Косову и Метохији од 1999.г. до сада уложила чак 33 милијарди евра али виднијег напретка овде нема, нити је тај новац повећао стандард албанском народу!?

Незапосленост на Косову је данас око 60% код Албанаца, то јест 360.000 Албанаца тражи запослење. Просечна плата запослених на Косову код Албанаца је 280 евра а пензије Приштине линеарно износе тек 75 евра. Надница албанског физичког радника данас износи од 6 до 10 евра за рад код Срба, за рад код својих сународника надница је далеко нижа, 5 – 7 евра !

Само у 2016. години Косово је напустило више 100.000 Албанаца, отишло у западну Европу, јер Приштина нити има план нити знање (нешколовани на власти од 1999.г.) да оствари било какав економски развој и стандард!?

Од 193 чланица ОУН Косово је признало 109 земаља. Или, од 7.030.000 (седам милијарди и тридесет милиона) становника на планети, Косово не признаје 6.050.000 (шест милијарди и педесет милиона). Петнаест држава које су признале Косово немају ни милион становника?

Срби на северу Косова и Метохије су референдумом 2011.г. са 99,96%, рекли НЕ албанској косовској независности и албанским институцијама. Данас се трага за преко хиљаду Срба и неалбанаца несталих на Косову и Метохији.

(Изглед, коректура и опрема текста редакцијски; илустрације са изворника)

 

Изворник: КМ новине

(Visited 208 times, 1 visits today)

One thought on “Зоран Влашковић: КОСОВО НАЈВИШЕ ЛИЧИ НА АНТИДРЖАВУ!

  1. Оно што нећемо никада сазнати а било би важно јесте одговор на питање колико албанаца је дошло на Косово илегално? Шиптари тим подацима могу манипулисати до миле воље јер дуго времена није било њиховог пописа у СФРЈ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *